Мисията на Писана Черешкина

Лейтенант Писана Черешкина гледаше замислено пред себе си. Не очакваше точно на нея да възложат толкова отговорна задача. Работеше за “Картофи, Грах и Броколи” (КГБ) едва от 2 години. В този момент й се искаше все още да я считат за младата и неопитна Писанушка, както я наричаше инспектор Гранулков в началото.

Но заповедта беше факт:

“Да се намери и ликвидира Прасуна Бин Готвен”

Прасуна Бин Готвен беше лидерът на терористичната организация “Ал Каша”, отговорна за някои от най-ужасяващите атентати в последните години.

Лейтенант Черешкина си спомни първия път, когато по националната телевизия съобщиха името на Бин Готвен. Дотогава в Съюз на Свободните Свински Ребърца (СССР) “тероризъм” беше непозната дума, но ето че “Ал Каша” внесе смут и ужас в родината й. По данни на КГБ след последния атентат Прасуна Бин Готвен се укриваше някъде в Страната на Апетитните Щрудели (САЩ) и сега точно тя беше натоварена със задачата да го намери и ликвидира.

Черешкина се зачете в документацията:

“Ал Каша поема отговорността за атентата в големия зеленчуков магазин, при който биват размазани 12 щайги с домати.”

“Прасуна бин Готвен заплашва фермерите в СССР с химическо антидоматно оръжие.”

“Ал Каша унищожава доматена плантация с противокартофени ракети.”

“Човек на Ал Каша признава, че активисти на организацията инжектират кюспе в доматите в големи вериги супермаркети”.

Това бяха само част от ужасяващите престъпления на ръководената от Прасуна терористична организация. Писана Черешкина почеса черешката си, приглади си бишкотите и опъна козинката си, за да изглежда делова и елегантна. Така правеше винаги, когато й предстоеше командировка.

Три дни по-късно

Лейтенант Черешкина пристигна в Страната на Апетитните Щрудели преди ден и вече бе по следата. Според данни на КГБ Прасуна Бин Готвен се укриваше в една от най-негостоприемните пустини в страната. За Черешкина обаче не беше трудно да намери укритието му, особено с помощта на местните агенти. Тя и екипът й проследиха трафика на дини в района и един канал за ежедневни доставки разкри вярната посока.

Сега Писана се промъкваше из шубраците в очакване да зърне пещерата, от която Бин Готвен излъчваше по интернет съобщения към своите последователи. Изведнъж обаче някой я сграбчи и хвърли в чувал и докато се усети, Черешкина пътуваше с джипка по каменистата повърхност. Ясно беше, че охранителите на Прасуна са я заловили.

Час по-късно

Лейтенант Черешкина стоеше на грубата маса в мрачна стая с черен чаршаф на стената и изобразена върху него зурла.

Е, Писана – Каза Прасуна Бин Готвен и отпи от зелевия сок. – наистина ли мислеше, че ще ми се измъкнеш?

Черешкина преглътна смутено.

Следва продължение

5 thoughts on “Мисията на Писана Черешкина”

  1. И аз го чакам (като автобус 413 почти), ама… ще видим кое ще дойде по-бързо 🙂

  2. Ихихихих, направо съм й фен на Черешкина, ама и на Бин Готвен също 🙂 Очаквам продължението с трепет равен на очакването на киселото зеле зиме! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *