Вещерът

Изгълтах го лакомо и бързо, като ужасновкусенимноголюбим сладкиш. Знаех, че ще съжалявам за чревоугодничеството, че никога повече няма да имам правото на първия опит, на изненадата… просто нямах воля да дъвча бавно и да се наслаждавам кротко.

“Вещерът” на Анджей Сапковски е фентази, в което елфите, джуджетата и драконите от западната митология вилнеят съвместно с цяла камара славянски приказни същества: вампири, кикимори, таласъми, русалки, самодиви, брукси и василиски, а добре познатите ни детски приказки са обърнати с хастара навън (винаги съм я подозирала тази Снежанка…).

Оценка 6 от шестобалната ми система, до Кетрин Кер и Пратчет. Добре де… и Джордан. Ранният.

  1. Вещерът: Последното желание (прочети част от книгата)
  2. Вещерът: Меч на съдбата (прочети част от книгата)

5 thoughts on “Вещерът”

  1. ммм, някакви идеи кога ще излизат другите книги?
    И ти препоръчвам горещо играта.
    Тя е един от онези редки случаи, в които не просто не разваля, ами дори допълва и развива впечатлението, направено от книгата.

  2. п.п. можеш ли да ми пратиш цялата книга от “меч на съдбата”… моля? Мерси. 🙂

  3. Никаква идея за следващите… доколкото открих някаква тема в дир-ските клубове, даже тези 2 са ги чакали дълго. Но инфото е за 7 книги, така че ще има още за десерт 🙂
    ( http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=fentazy&Number=1942129526&page=6&view=collapsed&sb=5&part= )

    С играта се опита да ме зариби един младеж, обаче аз твърдо и упорито отказвам (знам се доколко мога да зарежа всичко, ако се зарибя яко, а в момента имам други приоритети).

    Колкото до Мечът… имам го само на хартия, от същия този младеж. Ако искаш, ще ви свържа, почти съседи сте май. Утре трябва да му върна книгите.

  4. В коментарите на втората книжка в сайта на инфодар същите казват, че ще издадат 3-та книга през 2009. Кога през 2009 не се знае обаче. 😀

    Е… ще чакаме.

    Играта така и не я довърших, оплетох се много яко на едно място и спрях да я играя, а сега нямам време. Препоръчвам който я играе да си изтегли Enchanced Edition. Много подобрения има, много неща са оправени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *