“По-добре чуковете да дойдат…”

(Ако не знаете откъде идва оригиналния лаф, значи не познавате историята ни. А щом не я познавате, значи има опасност да се повтори… )

Пиша това, защото две девойки леко ме провокираха, пила съм 3-4 бири (а само с помощта на алкохол мога да пренебрегна обещанието си никога, ама никога да не пиша за политика), а и цялата блогосфера е осеяна с постинги на Вени на тема железария, така че…
(Edit: И понеже Прасунсен отбеляза, че не разбира смисъла на написаното – смисълът е шум да се вдига,  малко повече от онези 3 дена – просто мятам линкове към статии, които са ми направили впечатление.)

Самокритично: ДАНС и за чеп за зеле не става (не мога да коментирам… ако идеята на тези случки напроследък е да се съсипе ДАНС, то най-умното, което ми хрумва е: “Кой всъщност иска това и с каква цел?” Защото първосигнално бих ръкопляскала подобни служби да изчезнат, но не знам защо ми се чини, че блогърите за пореден път са използвани да вадят кестени от огън. Е, добре де… предишния път не бяха блогъри, студенти бяха. Мязат си по нещо явно.

Манифест на Анонимните Блогъри! – доколкото си спомням, май още съм член на АНУС (Анархисти Нудисти Управляват Света) – партия, сформирана в един IRC канал преди доста години… така че ако шеметите-съпартийци не са против, бих се присъединила и към новата партия Български Таен Блогърски Анонимен Сатиричен Централен Комитет (БТБАСЦК), стига да й запомня името. Щото АНУС се помни по-лесно, мамка му!

Копие на “Опасните новини” – не можем да коментираме/критикуваме нещо, което не познаваме. Кой в какво вярва си е негов проблем – аз се съмнявам в 2/3 от инфото в официалната преса, но я чета.

И пак ДАНС, Интернет и… този път Огнян Стефанов – мнението на Григор Гачев го чета внимателно и с голям интерес.

Свободното слово си вдига чуковете, окървавено от чуковете на цензурата – Иво Инджев е журналист с опит, чета го внимателно, дори когато не съм съвсем съгласна с нещо. 

Бирата ми свърши, значи приключвам и аз. Банери, картинки и прочие нагледни агитационни материали – евентуално в следващ пост. Драйфа ми се от политика вече.

 

3 thoughts on ““По-добре чуковете да дойдат…””

  1. Мииии….и аз не разбрах смисъла на написаното,признавам си.
    На Гугле-то обаче трябва да му сложат опция “прескачай блогове на политическа тема”.Главно защото 99.9% от съдържанието им е пълни глупости,а много малкото останало се състои от мнения,които техните автори нямат нито силата,нито желанието да наложат.
    И е още по-страшно,когато журналистиката се опитва да прокарва в обществото идеи за това кои са стражарите и кои-апашите.Виж сега какво е.Пускаш си радиото-Б.Б,пускаш телевизора-Б.Б,пускаш нета-всяка втора статия за Б.Б,във вестника-пак Б.Б….Ами сега де…какво ще ме посъветваш…да го отворя ли тоя буркан с кисели краставички и тая бутилка гроздова…

  2. Ми… ако се вярва на часа на коментара ти… малко раничко ми се чини за гроздова 🙂
    И мани ги тия кисели краставички, баси клишето са… ей на това викам аз мезе:
    http://www.hinddawn.com/incredible_pages/sandwitch_art/

    Иначе не мога да не призная, че този път те подкрепям… ама с половин уста, че тъкмо зарадвах девойките и си изпросих един поздрав от тях 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *