Писана Черешкина и пиратите от астероидите*

Прасуна Бин Готвен се почеса по пачата и нервно допи чашата с помия. Тази досадна котка… защо жените винаги създават толкова неприятности? Не й ли даде възможност да се измъкне с цяла козинка? И какво да я прави сега?! Новината, че се е промъкнала обратно в базата на Ал Каша го вбеси и в същото време го притесни. Слуховете за агентската луканка определено държаха настрана лудите глави от КГБ** и ФБР***, но истината (за която знаеха само най-близките му приближени) бе, че сред тези нещастници нямаше нито една агентКА.  “Няма ненаказано добро”, помисли си Прасуна и се заслуша в тихата музика. Дори и любимият му популярен шлагер “Прасета в космоса” не успяваше да оправи настроението му.

– Е, какво да правим с котешкото, Бин Готвен? 

Прасуна сведе поглед надолу, където смръщило странно рунтави вежди, стоеше дребно ябълкоподобно същество с тризъбец. Прехапа зурла, за да не се разкикоти – видът на това същество представляваше неизвестният, страховит, ужасяващ враг от Сириус, с който на Земята плашеха не само децата, а от малката армия на Апфелщайн би станало буренце чудесно ябълково вино, стига Прасуна да нямаше други планове за извънземните.

– Нашите приятели пиратите не пожелаха ли и свежи провизии, освен консервите? – тихо промълви Прасуна – Е… бихме могли да изпълним молбата им. Натоварете я на борда на “Светкавична пържола”, капитане. 

Всъщност Черешкина не бе успяла да се досети за цялата истина около доматената афера. Прасуна Бин Готвен наистина бе контрабандист, но дребните сделки с консервирани зеленчуци не го интересуваха. От доста време работеше по оборудването на пиратска база в астероидния пояс межди Марс и Юпитер, щедро спонсориран от ябълковидните сириусианци, а откакто на два астероида вече имаше бази с постоянно пребиваващи пирати, които се грижеха за зареждане с провизии и ремонтите по корабите, Прасуна Бин Готвен бе започнал прослувутата си “доматена война”. Известна бе омразата му към доматите и това беше чудесен начин да прикрие приготвянето на буркани с консервирани храни за базите си. Всъщност откакто пиратите се научиха да дистилират водка от метеоритен дъжд, доматеният сок бе станал най-желания за тях земен продукт.

Вратата рязко се затвори и почти успя да защипе обелка от сириусианския капитан. Прасуна почеса десния си бут и си пусна отново “Прасета в космоса”. Мдам… беше доволен как разреши проблема с опърничавата агентка. На борда на “Светкавична пържола” за нея щеше да има грижа Апфелщайн, а какво ще я правят пиратите от астероидите… всъщност не беше негова работа.

(следва продължение)


 

 

* “Пирати от астероидите” и “врагът от Сириус” са откровени заемки от поредицата “Лъки Стар” на Айзък Азимов. Любимият начин на писане на котицата е да вземе 2-3 чужди истории и да ги обърне с хастара нагоре, докато ги омотава на кълбо 🙂

**КГБ – абревиатура на “Картофи, Грах и Броколи”

*** ФБР – абревиатура на “Фасул, Бамя и Ряпа”

3 thoughts on “Писана Черешкина и пиратите от астероидите*”

  1. Леле, леле, сега я втаса Писана! Ужас!
    И послееее? (че не съм чела Азимов е пропуск, но в случая знам, че не знам какво да очаквам:) )

  2. Ми то заемките са само 2-3 фрази, така че дори и да си чела “Лъки Стар”, пак няма да знаеш какво следва 🙂
    Важното е, че и ние с Прасунсен не знаем, т.е. някой от нас ще се забавлява да измисли как да измъкне Писана 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *